تخمین زده می شود که میگرن بیش از 10% مردم را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار می دهد، اغلب در بین افراد 20 تا 50 ساله رخ داده و در زنان حدودا 3 برابر بیشتر از مردان شایع است. در یک نظرسنجی بزرگ در ایالات متحده، 17.1 درصد از زنان و 5.6 درصد از مردان علائم میگرنی را گزارش کرده اند.
در این مقاله به بررسی 10 عامل تاثیرگذار بر شروع سردرد های میگرنی می پردازیم. با رعایت این نکات ساده و تبدیل آن ها به عادت های روزانه، این سردرد های عذاب آور کم تر به سراغتان می آيد.
1- خواب ناکافی
خوابیدن عملی حیاتی است که به مغز و بدنتان فرصت استراحت می دهد.متاسفانه طبق آمار، بیش از 50% سردرد های میگرنی بین ساعات 4 تا 9 صبح به سراغ افراد می آیند. نه تنها کمبود خواب منجر به میگرن می شود، بلکه خود میگرن نیز باعث بی خوابی شده و در واقع شما را در یک چرخه معیوب گیر می اندازد.
سعی کنید یک محیط آرام برای خوابیدن مهیا کرده و حداقل هفت یا هشت ساعت، خواب شبانه داشته تا در آینده از میگرن جلوگیری کنید.
2- استرس کنترل نشده
تقریبا 70% افراد مبتلا به میگرن، استرس را به عنوان یک محرک گزارش کرده اند. اگرچه امروزه اجتناب از استرس تقریبا غیر ممکن است، اما چندین موقعیت که همواره باعث عود میگرن شما می شود را تشخیص داده و کنترل شان کنید.
اگر دوری از شرایط و افراد استرس زا برای شما امکان پذیر نیست، بر روی روش هایی مانند مدیتیشن و تمرینات تنفسی تمرکز کنید.
3- سبک زندگی کم تحرک
ورزش باعث تولید موادی در بدن انسان می شود که جلوی درد را گرفته و اضطراب و افسردگی را کاهش می دهد. از طرفی، وزن بدنی سالم نیز در کاهش حملات میگرنی موثر است.
توجه! اگر بدن شما به ورزش عادت نداشته باشد، ورزش سنگین منجر به میگرن خواهد شد، پس به آرامی پیش بروید.
4- خوردن غذا های اشتباه
داشتن یک "دفترچه یادداشت میگرن" که شامل آنچه قبل از شروع میگرن خورده اید، بهترین راه برای شناسایی غذاهایی است که موجب سردرد های میگرنی شما می شود.
در حالی که افراد با یکدیگر متفاوت اند، بسیاری از مردم گزارش کرده اند که غذا های زیر باعث شروع میگرن در آن ها شده است:
- شکلات
- پنیر و سایر محصولات لبنی
- کافئین
- گوشت پرورده (گوشتی که با خشک کردن یا حذف رطوبت آن به وسیله نمک تولید می شود)
- شیرین کننده های مصنوعی
- غذا های حاوی مونوسدیم گلوتامات یا MSG (یک ماده طعم دهنده افزودنی است که معمولا در غذا های چینی، کنسرو ها، سوپ ها و گوشت های فراوری شده استفاده می شود)
- غذا های حاوی هیستامین: آووکادو، بادمجان، گوشت فراوری شده، گوشت دودی، میوه خشک، نوشیدنی های الکلی و...
5- غذا خوردن نامنظم
مدت زیادی غذا نخوردن باعث میگرن شود، پس سعی کنید صبحانه را زود میل کرده و یک برنامه منظم برای تمام وعده های غذایی خود در نظر بگیرید. این را هم بدانید اگر بلافاصله قبل از خوابیدن غذا میل کنید، خواب شما مختل شده و منجر به میگرن می شود.
6- نوشیدن بیش از حد الکل
از میان نوشیدنی های الکی، شراب قرمز شایع ترین محرک میگرن شناخته می شود. چندین ساعت پس از نوشیدن الکل، سردرد های میگرنی شروع شده و یا در هنگامی که الکل از سیستم بدنی شما خارج می شود، میگرن به سراغتان خواهد آمد.
7- برنامه ریزی بیش از حد
تلاش برای انباشته کردن بیش از حد کار ها در یک روز، به طرق مختلفی باعث میگرن می شود، زیرا در چنین مواقعی، از یک کار سریعا به سراغ کار بعدی می روید، سپس بی برنامه و به سرعت غذا میل می کنید و شب هم به دلیل استرس زیادی که به خود متحمل کرده اید، خواب مناسبی را تجربه نخواهید کرد.
سعی کنید در برنامه ریزی های خود، وقفه هایی برای استراحت و رهایی از استرس در نظر بگیرید. هر انسانی نیازمند زمان کافی برای مراقبت از خود است.
8- آماده نبودن برای تغییرات آب و هوایی
محرک های آب و هوایی رایج میگرن، طوفان، گرما و تغییرات فشار هوا است. مطمئمنا نمی توان آب و هوا را کنترل کرد، اما ماندن در خانه هنگام طوفان و یا یک روز گرم، از شروع میگرن شما جلوگیری می کند.
9- عدم نوشیدن آب به اندازه کافی
حدود یک سوم از افرادی که با میگرن سر و کار دارند، کم آبی بدن را به عنوان محرک میگرن، گزارش کرده اند. همراه داشتن یک بطری آب برای هیدراته نگه داشتن بدن را، به یک عادت تبدیل کنید.
هنگامی که نشانه های اولیه میگرن را احساس کردید، یک لیوان آب نوشیده تا احتمال عود آن کاهش پیدا کند.
10- مصرف زیاد دارو
اگر پزشک شما برای سردرد های شدید میگرنی دارویی تجویز کرده است، مصرف بیش از 10 بار آن دارو در ماه، منجر به سردرد های برگشتی خواهد شد. با پزشک خود صحبت کرده تا راه های دیگری برای کنترل میگرن خود پیدا کنید.